onsdag den 14. januar 2009

Flickr - Sharing Anchors Community

I bogen "Here comes everybody" af Clay Shirkly peger forfatteren i kap. 2 "Sharing Anchors Community" på mulighederne for at dele og organisere fotos på flickr (artiklen findes i det udleverede kompendium). Et af eksemplerne han bruger er Mermaid Parade, en parade som afholdes på Coney Island for New York City Hipsters sidst i juni.

Masser af mennekser havde de tidligere år naturligvis taget fotos af paraden, men de havde aldrig delt eller vist dem til hinanden af den simple grund, at en organisering af et sådant projekt ville være både besværligt og bekostligt. Men som Shirkly påpeger, rummer flickr nogle hidtil useete muligheder - beskrevet i indlægget Flickr - hvad er det?

Ideen med at lægge billederne fra Mermaid Parade startede i 2005. I dag godt 4 år senere giver en søgning på tagget mermaidparade i søgefeltet på flickr´s forside mere end 47000 fotos! Der er alle typper af fotos / fotografer som vist i slideshowet sidst i indlægget. Slideshowet er en flickr-søgning på Most interesting under tagget mermaidparade.

I årernes løb er der også dannet grupper på flickr. I grupperne deler man fotos fra paraden, ofte udfra bestemte rammer eller kriterier for de fotos, der må sendes til gruppens "pool". Nogle grupper er åbne og andre lukkede, nogle grupper har mange medlemmer og andre ikke og i nogle diskuterer man billederne.


Ingen kommentarer: