fredag den 30. januar 2009

Udstilling - kort referat

Fremlæggelse af iscenesatte billeder / lærerstud. - hurtigt og ukritisk referat.

Britt - er gået fra sit tema og har leget med billederne og bearbejdning af disse. Fælles drøftelse af billedet med lille pige der flygter. Pigen flygter, i badetøj på i en unormal kontekst. Der er forgrund, mellemgrund og baggrund i billedet. Perspektivets forsvindningspunkt ligger langt udenfor billedet. I det sammensatte billede er der tale om et frøperspektiv på pigen og et normalperspektiv på vejen - det medfører en spændning / dynamik i billedet.

Hvad vil du udtrykke med billedet? Hvordan har du gjort det / hvilke virkemidler har du brugt? Ofte vil man væve de to processer sammen i billedarbejdet, men ved en fremlæggelse / eksamenssituation, skal man kunne adskille dem.
Tilbage til billedet med pigen, der flygter: Hvad betyder det at pigen er indsat i denne størrelse og dette perspektiv? Hvad betyder det, at hendes finger berører skyerne? Er der referencer til kunstens billeder?

Gruppen af Caroline, Dennis og Lena:
Valgt tema - frihed. Droppede brainstorm - det var svært at sætte frihed i kasser! Oprettede en lukket gruppe i facebook og talte om processen på "wall".

Caroline
- Frihed. Mand i slips, kinsertegn for frihed, malerbund (egne) - billedet skal aflæses som et tegn. Arbejdet med billedet åbnede op for nogle eksperimenter med tegn, farver og lag i billedet.
- Frihedsgudinden. Baggrund - frihedsgudinden, mellemgrund - fotografens eget hår, indsat datter og Caroline selv. Hvad gør vi når vi kaster vores børn ud i friheden / verden?
- Falkoner. Fugl er symbolet på frihed. Overjeget versus i´det, strengheden / stiv - 60er agtig. Der er arbejdet med baggrunden så lyset bliver tyderligere. Ønsker at lægge antydninger af nøgler til fortolkning i billedet.

Lena
- Chokoladebaby i første omgang inspireret af Tom Hanks i Forrest Gump - livet er et stykke chokolade. Billedet baby - chokolade. Køb et stykke baby.
- Chokoladestykker. Frihed til at tage sit eget liv. Æske chokolade med livet versus døden. Døden diffus, men uundgåelig - ingen frihed til at vælge.
- Frihedsgudinden. Billedets virkemidler. Det orange i himmelen og det blå i billedet er komplementærfarver og skaber en spændning i billedets for- og baggrund (ondskaben / øjnene og frihedsgudinden / himmelen).
- Købefrihed. Liv, skønhed. Posen over hovedet og spotten på ansigten. Drager beskueren ind og man stiller spørgsmål. Lys og skygge virker stærkt på det sort-hvide billede. Al live er suget ud af billedet og forstærkes af posen over hovedet.

Diskussion af begrebet harmoni. Sammenstilling af billedet?

Dennis
- World Ruler. Hvilke virkemidler arbejder jeg med? Hvilke symboler anvender jeg? Jeg har en fortolkning af noget, hvordan viser jeg det i mit billede. Hvad er der sker, når jeg f.eks. tager en hættetrøje på, gør mit ansigt blegt og indsætter min figur (menneske) ind på billedet af mælkevejen.

Ingen kommentarer: