søndag den 11. januar 2009

Spørgsmål - svar

Vi har nu startet forløbet for de lærerstuderende og der er et behov for at have et sted, hvor man kan stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Vi har aftalt at det sker her, som en kommentar til dette indlæg :-)

Men glem ikke, at kommentarer og spørgsmål i forhold til proces, opgaver m.v. bør ske i forbindelse med de aktuelle fotos ect., det giver sammenhæng :-)

4 kommentarer:

ninata sagde ...

Hej Hanne
Jeg har problemer med at tage et skærmbillede. Jeg har en bærbar computer - jeg klikker PrtScSysRq og Ctrl - er det ikke rigtigt?? Jeg har også prøvet kun at klikke PrtScSysRq.Der sker bare ikke rigtig noget. Derfor er jeg nødt til at tage et foto af brainstorme med digitalkamere og det er ikke særlig godt, som du kan se på Flikr.
Hilsen Nina

Hanne sagde ...

Det er rigtigt, det du gør, når du klikker på PrtScSysRq.
Når du har taget et print screen, skal du gå ind i et billedbehandlingsprogram og indsætte dit billede (billedet af skærmen ligger jo i pc-erens virtuelle hukommelse).
Billedet indsætter du ved hjælp af genvejstasterne ctrl + v
I billedbehandlingsprogrammet kan du evt. klippe billedet til eller gøre det skarpere, før du oploader til flickr.

storkaren sagde ...

Hej Hanne,

Nina og mig sidder sammen og er frustreret, vi prøver at finde ud af, hvordan man sletter baggrunden af et billede. Sidst i undervisningen kunne vi det, men det lykkes ikke mere i dag.
Kan du hjælpe os videre med det?

Hanne sagde ...

hmm... der er flere veje. Jeg vil vælge det område ud, der skal slettes vha. udvælgelses-værktøjet (selection) og derefter vælge fjern (delete).
I kan hente yderligere hjælp i Learning Centeret under emnet Kollage, her forklares en anden måske lidt mere smart måde med et "viskelæder".